четвер, 8 листопада 2012 р.

Паралельні реальності?

Так каже Економічна Правда.
"Згідно з результатами останнього опитування індекс ділових очікувань підприємств у ІІІ кварталі 2012 року становив 115,1%, що є свідченням очікування пожвавлення економічної активності в наступні 12 місяців", – зазначив [Олександр] Петрик.

Мені здається, ми з опитаними керівниками підприємств живемо в різних світах, зокрема...

Єврокомісія: 2012 рік Європа закінчить з падінням в 0,3%, прогноз на 2013 — ріст на 0,4% (в зоні євро — лише 0,1%). Слід зауважити, що, хоч специфікації моделей і не наведені, досить малоімовірно, що було в повному обсягу здійснено корекцію в сфері ефективності фіскальної політики: по-перше, це досить нова для широкого загалу і дещо неоднозначна ідея; по-друге, це Єврокомісія — більшого прихильника «стимулюючої консолідації» годі шукати. Тобто, можна чекати подальшого зниження прогнозів. Ще, наприклад, продовжує рости безробіття в Іспанії.
Фото — Angel Navarrete/Bloomberg
Громадяни США в свою чергу обрали Обаму на другий строк. (Не хочеться нікого звинувачувати, але слід тихенько зауважити, що значна частина статті — застаріла або явно помилкова: Обама явно був фаворитом соціологів, крім явно про-республіканських, а також переміг за сумарною кількістю голосів — CNN). З поганого — інші надії демократів не виправдалися: нижня палата Конгресу лишається за республіканцями. Можливе (і навіть імовірне) повторення «partisan gridlock» (св. Кругман про подібні погрози), за якого республіканці просто псуватимуть всі чи майже всі ініціативи обраного вдруге президента. США зараз — джерело суттєвих ризиків.

Як вже було сказано раніше, Японія констатує рецесію.
Навіть наш, судячи з результатів виборів, віднині і ще на кілька років рідний Азаров говорить про «повернення подоланої руїни»: металургія почувається паскудно (я вже на цю статтю посилався), наш ВВП падає квартал до кварталу...

Згідно з результатами останнього опитування підприємства існують в паралельній реальності і заглядають до нас лише аби відповісти на опитування.

Немає коментарів:

Дописати коментар